Naiset 1, peliraportti Supi-Volley — Hämeenlinna Akatemia 3 – 0

Supi- Volley pelasi viime lauantaina 15.2. kotiottelun Kaukajärven vapaa- aikatalolla Hämeenlinna Akatemiaa vastaan. Peliin lähti liberoksi Aino, hakkuriksi Emilia, yleispelaajiksi Julia ja Johanna ja keskitorjujiksi Essi ja Milla. Ensimmäinen erä lähti liikkeelle rauhallisessa, ehkä jopa hieman nukkuvassakin tunnelmassa. Vastustajan kanssa edettiin tasaisesti 18. pisteeseen asti, jonka jälkeen Milla otti tilanteen haltuun syöttövuorossa ja onnistui säilyttämään supin syöttöedun aina 25 pisteeseen asti. Erän päättyessä lukemat olivat 25-18.
Toiseen erään lähdettiin samalla kokoonpanolla ja paremmalla vireellä kuin ensimmäiseen erään. Erän alkupuolella Emilia sai kurottua kaulaa vastustajaan kovien syöttöjen ansiosta. Hämeenlinna sai kuitenkin tasoitettua tilannetta tekemällä muutamia pisteitä ja peli pysyi tiukkana tilanteeseen 13-11 saakka. Loppuerän supi pelasi varmaa ja virheetöntä peliä vieden erän selkeästi pistein 25-12.
Kolmas erä hoidettiin kotiin samalla kuusikolla. Supi sai erän hallintaansa heti alkumetreillä. Erityisesti syöttö oli varma supilaisilla koko pelin ajan ja viimeinen erä päättyikin Supin eduksi lukemin 25-11.
Seuraavaksi Supi pääsee pelaamaan Lakoa vastaan Lamminpään koululle sunnuntaina 23.2.

Naiset 1, peliraportti Supi-volley – KaLe 1 3-0

Lauantaina 8.2. Kaukajärvellä Supi sai vieraakseen KaLen. Paikallisotteluun oli valmistauduttu ja tunnelma oli erittäin keskittynyt. Ensimmäisessä erässä kentälle astelivat kuusikko Vilma Multisilta, Milla Lumiainen, Sanna Simola, Outi Ahola, Sanni Alanko, kapteeni Essi Huhtanen sekä liberoksi Heleena Hietanen. Alkuerä pelattiin hyvin tasatahtiin, kunnes Supilaiset saivat hieman etumatkaa puolessä välissä erää. KaLen tytöt pääsivät kuitenkin tasoihin ja erän viimeiset pisteet mentiinkin taas rinta rinnan jatkopisteille asti. Viimeisiä palloja pääsi syöttelemään myös Johanna Hakalahti. Erässä nähtiin hienoja hyökkäyksiä sekä rajaan että sektoriin sekä upeita ratkaisuja pitkistä palloralleista. Ensimmäinen erä päättyi jännittävästi 27-25.
Toiseen erään  Supi jatkoi edellisen erän päättäneellä kuusikolla. Sama tarmo säilyi ja omia virheitä pyrittiin vähentämään. Vastustajaa päästiin karkuun puolessa välissä erää eikä kirimistä nähty. Supin passari Alanko jakoi passeja vaihtelevasti molempiin laitoihin ja hyökkäyspisteet jakaantuivatkin tasaisesti hyökkääjille. Numerot toisen erän lopussa olivat 25-13.
Kolmatta erää lähdettiin pelaamaan samalla kokoonpanolla kuin edellistäkin. Supi päästi vastustajan heti alussa etumatkalle ja kotijoukkueen pelin ensimmäinen aikalisä otettiinkin tilanteessa 0-3. Tästä Supi pääsi taas kiinni mukaan peliin ja ero kurottiin umpeen Hakalahden pisteillä tilanteessa 10-10. Muutama pallo kuljettiin taas rinta rinnan, kunnes hienot puolustuspallot ja kovat hyökkäykset palkittiin ja päästiin etumatkalle. Pelin loppumetreillä Emilia Lahti tuli vielä hyökkäämään ja loppujen lopuksi Supi vei kolmannenkin erän, numeroin 25-22.
Supin tehokkaimpina naisina loistivat tänään Multisilta ja Hakalahti. Kaiken kaikkiaan pelissä nähtiin upeita puolustuksia ja kovia hyökkäyksiä. Omiakin virheitä tehtiin, mutta pää osattiin pitää kylmänä ja tavoite mielessä. Selkein ottelunumeroin Supi siirtyi lohkonsa kärkeen, tiputtaen KaLen pisteen sekä VesVin kahden pisteen päähän (tosin Vesvillä oli yksi ottelu vähemmän pelattuna).
Seuraava peli pelataan viikon päästä lauantaina 15.2. Kaukajärvellä, jolloin vieraaksi saapuu jo tutuksi tullut Hämeenlinna Akatemia.
supi-kale

Naiset 1, peliraportti Supi-volley-LP Kangasala 3-0

Lauantaina 1.2 pelasimme Lp Kangasalaa vastaan. Edellinen kohtaaminen oli meidän eduksi 3-0. Kokoonpanossamme oli Tiina, Sanni, Heppu, Essi, Milla, Noora, Suvi, Outi, Sanna ja Emilia.
Ensimmäisessä erässä kentälle lähti Tiina passaamaan, Heppu liberoksi, Essi ja Milla keskareiksi, Sanna ja Outi yleispelaajiksi ja Emilia Hakkuriksi. Ensimmäisessa erässä pelasimme hyvää omaa peliä alusta alkaen ja näin erä meille 25-8. Toiseen erään lähdimme passari ja keskari vaihdoksella, jolloin Sanni ja Noora tulivat Tiinan ja Millan tilalle. Sanni aloittikin erän komeasti kahdella ässällä, mistä saimme erään hyvän lähdön. Erä pysyi hallinnassamme niin kuin ensimmäinen ja näin erä meille 25-9.
Kolmanteen erään kentälle lähti Sanni passaamaan, Milla ja Noora Keskareiksi, Heppu liberoksi, Suvi ja Outi yleispelaajiksi ja Sanna hakkuriksi. Otteemme alkoi hiukan lipsumaan viimeisessä erässä. Aloimme tekemään omia virheitä, josta Kangasala sai hiukan puhtia peliinsä. Lopulta erä kuitenkin meille 25-19 ja näin ollen koko ottelu meille 3-0.
Kuva: Rami Myllymaa @riiviomaista
supi-LPkang

Naiset 1, peliraportti VesVi-Supi (21.1.2020) 3-0

Jälleen kerran tiistai-illan treenivuoron sijaan Supin naiset suuntasivat vieraspelireissulle, tällä kertaa Vesilahdelle. Tiedossa oli, että VesVin joukkue syöttää kovaa ja puolustettavakin on, jos meinaa pelistä pisteitä mukaan napata.
Ensimmäistä erää mentiin rinta rinnan 19-19 tilanteeseen asti ja oli jo nähtävissä, että tänään supilaiset eivät helpolla pisteitä kotiinviemisiksi saa. Pallo tuntui pyörivän monessa tilanteessa VesVille ja Supin puolella ei mikään sujunut oppikirjan mukaan. Erän loppua kohden Supin vastaanotto murtui ja erä päättyikin näytöstyyliin VesVin ässään 25-20.
Toinen erä tuntui jatkuvan siitä, mihin ensimmäinen loppui. Vastaanottoa ei saatu kuntoon ja passari Sanni Alanko sai juosta sydämensä kyllyydestä. VesVi pääsi jo 7-1 johtoon ja jotain oli tehtävä. Valmentaja Huhtiranta herätteli joukkuetta vaihdoilla ja Outi Ahola ja Emilia Lahti tulivatkin pirteästi peliin mukaan ja herättelivät muuta joukkuetta mukavasti. VesVi onnistui kuitenkin pitämään oman pelinsä hyvin kasassa ja turvallinen etumatka säilyi aina 21-14 tilanteeseen asti ja samoissa lukemissa Supi turvautui aikalisään. Aikalisän jälkeen pallo alkoi pyörimään supilaisille ja VesVi vuorostaan kaipasi neuvoja aikalisällä, kun peli oli kaventunut jo tilanteeseen 22-18. Aikalisä tuotti tulosta ja VesVi puristi toisenkin erän itselleen lukemin 25-20.
Toisen erän jälkeen kentälle asteli sisuuntunut Supi. Tiedettiin, että oma peli on parempaa, vaikka työpäivä painoikin pelaajien jaloissa. Supi otti reippaan alun erään ja VesVin aikalisälle mentiin tilanteessa 4-8. Erä eteni Supin hienoisessa johdossa aina tilanteeseen 16-16 asti, jonka jälkeen VesVi nappasi vetäjän roolin. Supin hyökkäys pehmeni ja VesVin kentästä ei löydetty tyhjää tilaa millään. VesVi puolusti hienosti ja päätti hyökkäyksiä näyttävästi Supin kenttään. Kolmas erä päättyi tutusti 25-20 ja Supin oli kohdattava kauden ensimmäinen tappio. Tappiosta sisuuntuneena joukkue tekikin jo suunnitelmia tulevien treenien suhteen, vastaanotto ja oma hyökkäyspeli on saatava kuosiin, jotta seuraavassa kohtaamisessa 29.2. saataisiin VesVin peliä horjutettua. Supi haastaa myös kaikki fanit katsomoon kannustamaan Supi voittoon!

Naiset 1, peliraportti Supi-volley – LaKo 3-0

Lauantaina 18.1.2020 Supin naiset pääsivät starttaamaan vuoden 2020 kotipelit viime kausilta tuttua Lamminpään Korpea vastaan. Kentälle asteli keskitorjujiksi Huhtanen ja Siikala, yleispelaajiksi Hakalahti ja Simola, passariksi tutusti Sainio ja hakkuriksi Lahti. Liberona hääri Hietanen. Päätuomari Rantala vihelsi pelin käyntiin tutusti hieman aiemmin ajassa 16.59.
Ensimmäisen erän pitelemätön hahmo oli Simolan Sanna, jonka monipuoliset hyökkäykset tuntuivat jäävän vastustajan kenttään mistä tahansa paikasta. Kymmeneen pisteeseen kuljettiin tasaisesti, kunnes Huhtasen Essi alkoi dominoimaan syöttöruudussa ja ero kasvoi 20-13 pisteeseen.
Toisen erän hahmo oli kapteeni/valmentaja Huhtanen, jolle passari Sainion oli helppo jakaa passeja tapettavaksi keskeltä toimivan vastaanoton ansiosta. Kolmas erä lähti käyntiin Supin puolelta hieman yskähdellen ja vastustaja pääsi jo 1-4 johtoon. Varakapteeni Outi Ahola päästettiin kentälle, jolloin piste-ero saatiin kirittyä ja lopulta koko ottelu päättyi Supin voitonjuhliin 3-0 (25- 15, 25-22, 25-17).
Kentän pistekuningattaret olivat Huhtanen ja Simola, jotka tekivät jäätäviä ratkaisuja hyökkäyksissä. Erityismaininnan ansaitsee myös hakkurina pelannut Emilia Lahti, jonka kova käsi teki tuhoja niin syöttöruudussa kuin hyökkäyksessäkin.
Kuva: Juuso Koro
supi-lako

Naiset 1, peliraportti Hämeenlinna Akatemia – Supi-volley 0-3

Supi starttasi kevätkautensa 2-sarjan noususarjassa vieraspelillä Hämeenlinna Akatemiaa vastaan. Päivä oli sunnuntai (12.1), paikkana Ojoisten koulu ja lenkkisää pilvinen nollan asteen hujakoilla.
Hämeenlinnan nuori joukkue oli supilaisille syyskauden myötä tuttu ja tämä helpottikin peliin valmistautumista; pukuhuoneessa ehdittiin vaihtaa niin tuorepuurojen ja pastasalaattien reseptit kuin kokemukset uusista energiajuomista ja protskupatukoista. Pelin osalta kuitenkin sovittiin, että tavoitteena on pyrkiä laadukkaaseen tekemiseen ja välttää turhia notkahduksia.
Ensimmäiseen erään lähti passariksi Sainio, keskipelaajiksi Huhtanen ja Lumiainen, yleispelaajiksi Ahola ja Simola, hakkuriksi Lahti ja liberoksi Prittinen. Aloituspallo vihellettiin klo 14:02 ja tätä palloa lukuun ottamatta supi naputteli Aholan ja Simolan avulla pisteitä siirtyen 5-1 johtoasemaan. Myös tästä eteenpäin erä pysyi Supin hallinnassa ja sen viimeisteli hienoilla syötöillään hakkurimme Emilia pisteisiin 25-11.
Toiseen erään vaihdettiin keskareiksi Siikala ja Helin, hakkuriksi Simola ja toiseksi yp:ksi Hakalahti. Supi karkasi nopeasti 10-3 johtoasemaan eikä vastustajan useista pelaajavaihdoistakaan ollut apua piste-eron kaventamisessa. Supin hyökkäykset kulkivat erityisesti laidasta, syöttö pysyi painavana ja toisaalta myös vastustajan omat virheet helpottivat supinaisten työtä. Erä Supille 25-11.
Kolmanteen erään lähti keskareiksi Lumiainen ja Siikala, hakkuriksi Lahti, yleispelaajiksi Hakalahti ja Helin ja liberoksi ja passariksi aiempien erien tapaan Prittinen ja Sainio. Supilaisten harmiksi aiempien erien hyvää pelivirettä ei saatu täysin pidettyä yllä vaan supinaiset sortuivat niin syöttö- kuin vastaanottovirheisiin. Niimpä Supi joutui turvautumaan jopa aikalisään tilanteessa 17-15 Hämeenlinnan kirittyä itsensä supin kannoille ja vaihtoi lisäksi Helinin tilalle laitaan Simolan. Onneksi erän lopulle koitti Lahden syöttövuoro ja sen siivittelemänä erä supilaisille 25-18 kellon lyödessä 15:02.
hämeenlinna-akatemia-supi-volley

Naiset 1, peliraportti Hämeenlinna N2 – Supi-volley 0-3

Tiistai-illan treenien sijaan Supin naiset matkasivat Hämeenlinnaan pelaamaan. Arki-illan pelit ovat yleensä olleet Supilaisille vaikeita ja virheiden täyttämiä. Tiistai Hämeenlinnassa toi kuitenkin tähän muutoksen.
Supin taktiikkana oli lähteä tähänkin peliin kovalla syötöllä. Aiemmassa Supin 3-2 voittoon päättyneessä kotipelissä Hämeenlinnan Laura Sinkkonen oli todettu vahvaksi hyökkääjäksi, joten torjunnalla ja puolustuksella oli saatava hänet kuriin.
Ensimmäinen erä oli tiukka ja tasainen. Supin peli lähti hyvin liikkeelle ja syntyi muutaman pisteen kaula, kunnes Hämeenlinna heräsi peliin. Erä jatkui tasaisissa merkeissä loppuun saakka. 23-22 tilanteessa Supi sai kuitenkin puristettua tarvittavat pisteet erävoittoon 23-25. Ensimmäinen erä oli melko tunnustelevaa molemmin puolin, eikä merkittäviä eroja syntynyt millään osa-alueella.
Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Rinta rinnan edettiin erän puolivälin paikkeille saakka, kunnes Supin peli lähti rullaamaan. Omat virheet saatiin vähenemään ja kun samalla syöttö ja hyökkäys lähtivät paremmin rullaamaan pisteitäkin syntyi. Näillä eväillä erävoitto tuli selkeästi Supille luvuin 16-25.
Kolmanteen erään lähdettäessä päätettiin pitää sama linja ja päästä kotiin ennen yötä. Tiedettiin, että vastustaja antaa varmasti kaikkensa, joten tarkasti täytyy pelata. Taktiikka pitikin hyvin alkuerästä ja Supi sai kerättyä jo viiden pisteen eron. Kuitenkin peli notkahti omien virheiden myötä ja vastustaja päästettiin erään mukaan. Supi kuitenkin sai omasta pelistä kiinni kun vastaanotto ja kenttäpuolustus lähtivät jälleen toimimaan ja Supi otti kaulan, joka riitti loppuun asti. Kolmaskin erä Supille lukemin 20-25 ja samalla koko ottelu 0-3.
Supi pelasi koko pelin kuusikolla Tiina Sainio, Vilma Multisilta, Essi Huhtanen, Noora Siikala, Johanna Hakalahti ja Sanna Simola, liberona Heleena Hietanen, apunaan Aino Prittinen. Kokonaisuudessaan peli oli Supilta tasapainoista esitystä, arkipeliksi tulos oli jopa hyvin positiivinen. Syöttö pysyi pahana koko pelin, torjunta-puolustus toimi ja palloja kaivettiin hyvin peliin. Lisäksi palloja tapettiin rohkeilla ja kovilla hyökkäyksillä. Omia virheitä tuli edelleen paljon ja usein virheet tulivat sumassa, jolloin vastustaja pääsi aina peliin mukaan.
Seuraava ja syksyn alkusarjan viimeinen peli on jälleen paikallispeli, kun 14.12. klo 15:00 Kaukajärven vaparilla vastaan tulee Aitri. Tervetuloa!

Naiset 1, peliraportti Supi-volley-LP Kangasala 3-0

Sunnuntaina 1.12 Supin joukkue saapui virkein mielin Kaukajärven vapaa-aikatalolle kotipeliin. Aurinkoinen talvinen sää piristi alkulenkillä ja pukkarissa vallitsi rento fiilis Vilma Multisillan kuivaillessa pelipaitaa vielä hiustenkuivaajalla.
Peliinkin lähdettin rennoin fiiliksin, mitä osittain näkyi pienenä sähläyksenä ja temmon hitautena. Supi kuitenkin pystyi pitämään otteen ja ensimmäinen erä päättyi lukemin 25-12.
Toiseen erään kokoonpanoa hiukan vaihdettiin ja toisessa erässä vastustaja murtui etenkin Julia Kuusiston ja Noora Siikalan painavien ja monipuolisten syöttöjen takia. Erä päättyi selkein lukemin 25-6, eikä erän aikana keritty edes koko kierrosta kentällä kiertämään.
Kolmanteen erään jälleen hiukan vaihdettiin kokoonpanoa, jotta kaikki saivat tasaisesti peliaikaa. Supin riittävän varma ote jatkui ja erä päättyi jälleen selkein lukemin 25-9.
Selkeää yhtä pistetykkiä ei tässä pelissä ollut, vaan passia jaeltiin tasaisesti kaikille ja hyökkäys tuntui uppoavan paikalta kuin paikalta. 3-0 (25-12, 25-6, 25-9)

Naiset 1, peliraportti A-volley – Supi-volley 0-3

Lauantai-iltana 23.11. Supi-volley saapui Toijalan monitoimihallille A-volleyn vieraaksi. Ensimmäinen kohtaaminen A-volleyta vastaan päättyi selkein 3-0 lukemin Supille. Avauserään Supi lähti seitsikolla Tiina Sainio, Essi Huhtanen, Milla Lumiainen, Johanna Hakalahti, Outi Ahola, Emilia Lahti ja liberon tontilla Aino Prittinen.
Supin taktiikkana oli kovalla syötöllä saada vastustajan peliä hajalle, jotta samanlaiset 3-0 lukemat saataisiin tulostaululle kuin aiemmassa kohtaamisessa A-volleyta vastaan. Heti ensimmäisen erän alussa Supi sai Emilia Lahden kovien syöttöjen turvin 7-2 johdon, ja vastustaja joutui turvautumaan ensimmäiseen aikalisäänsä. Supi jatkoi syöttöruudussa tuhoisaa jälkeä, eikä vastustaja päässyt missään vaiheessa mukaan peliin. Ensimmäinen erä päättyi Supille 7-25.
Toisen erän alussa Supi pyrki pitämään samanlaisen peli-ilmeen kentällä kuin ensimmäisessäkin erässä. A-volleyn vastaanotto horjui, ja A-volley joutui hyökkäämään hankalista paikoista palloa Supin kenttäpuolelle. Toista erää Supi hallitsi ensimmäisen erän tavoin, ja erä päättyi Supille selkein 9-25 numeroin.
Kolmannen erän alku alkoi ensimmäisen ja toisen erän tapaan Supin komennossa, ja vastustajan aikalisälle mentiin Supin johtaessa 3-9. Aikalisän jälkeen Supin peliote hieman herpaantui. Vastaanotto ja hyökkäys oli Supilla epätarkkaa ja virheitä tehtiin ennen kuin palloa saatiin toimitettua toiselle puolelle. Kolmannessa erässä syöttö pehmeni ja tehtiin paljon syöttövirheitä. Erän loppua kohden virheitä saatiin vähennettyä, ja kolmas erä päättyi Supille 20-25 ja koko ottelu 0-3.
A-volley – Supi-Volley 0-3 (7-25, 9-25, 20-25).
Seuraava ottelu pelataan Kaukajärven vapaa-aikatalolla 1.12. klo 12, jolloin Supi-volley saa vastaansa LP Kangasalan.  Tervetuloa!

Naiset 1, Supi-volley – Hämeenlinna Akatemia 3-0

Sunnuntaina 17.11.2019 Supi sai vieraakseen Kaukajärven vapaa-aikatalolle Hämeenlinnasta nuoren Akatemian joukkueen. Tämä oli Supin ja Hämeenlinna Akatemian toinen kohtaaminen tällä kaudella. Aiempi ottelu Hämeenlinnassa kääntyi selkeään Supin 0-3 voittoon, joten tästäkin sellaista saatettiin odottaa.
Peli alkoi Supittarien osalta hieman hermostuneesti. Omat virheet korostuivat ja vastustaja hyötyi niistä helppojen pisteiden muodossa. Omia virheitä tehtiin lähes joka osa-alueella, eikä hyviä hyökkäyspaikkoja saatu hyödynnettyä. Ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä aina 9-9 tilanteeseen asti. Tämän jälkeen Supittarien oma peli lähti kulkemaan paremmin. Virheitä tehtiin vähemmän ja omilla hyvillä hyökkäyksillä ja syötöillä saatiin tehtyä pisteitä sekä rikottua vastustan peliä. Ensimmäinen erä päättyi lopulta kuitenkin Supin selkään voittoon pistein 25-15.
Toiseen erään Supi lähti hieman erilaisella kokoonpanolla, kuin ensimmäiseen erään. Muun muassa passaria, hakkuria, toista yleispelaajaa ja toista keskitorjujaa vaihdettiin ensimmäisestä erästä. Erä alkoi jälleen tasaisesti Supin ollessa lähes koko erän ajan muutaman pisteen johdossa. Jälleen kerran oma peli takkusi ja virheitä tehtiin liikaa. Sillä tavoin autettiin Hämeenlinnaa pysymään erässä mukana. Lopputuloksena Supi kuitenkin rutisti erästä 25-19 voiton.
Kolmanteen erään vaihdettiin jälleen kokoonpanoa niin, että kaikki pääsivät pelaamaan tasaisesti koko pelissä. Koko kolmas erä oli selkeää Supin hallintaa. Vierasjoukkue teki paljon omia virheitä ja auttoi näin ollen Supin liitelemään helppoon 25-7 erävoittoon ja samalla koko ottelun voittoon.
Kokonaisuudessaan peli oli hetkittäin melkoista sähellystä, mutta lopputulos Supittarien kannalta hyvä ja toivottu 3-0 (25-15, 25-19, 25-7) voitto.
Seuraavaksi Supi matkaa lauantaina 23.11.2019 Toijalan monitoimihallille. Toijalassa vastaan asettuu A-Volley. Ottelu alkaa klo 19.00.